Ingredienser

Paibunn:
1 3/4 dl hvetemel
100 g smør/margarin
2 ss vann
Hakk sammen mel og smør, tilsett vann, arbeid deigen raskt sammen
La den ligge litt i kjøleskap for å stivne
Kle så en paiform til opp langs kantene med deigen
Stekes ved 225 grader i 15/20 min

Fyll:
3 dl vann
4 ss maisenna
3/4 dl sukker
1ss margarin/smør
3 eggeplommer (ta vare på hvitene)
saft av 1 sitron
revet skall av 1 sitron

Marengs:
3 eggehviter
6 ss sukker

Tilberedning

Bland vann, maisenna, sukker og smør til fyllet. La blandingen koke opp
og kok i noen minutter. Tilsett eggeplommene( i den litt avkjølte blandingen) under visping og varm kremen til kokepunktet under fortsatt røring til den tykner. La kremen bli kald. Tilsett sitronsaft og og skall og hell kremen i den stekte paideigen.

Stivpisk eggehvitene til marengs og tilsett sukker spiseskjevis under kraftig pisking. Smør marengsen over den fyldte paien.
Stek den til marengsen har fått farve. (125 grader 10/15 min)

Høres litt «krøkkete» ut, men er veldig lett egentlig

Ellers kan du jo lage pai ved å bruke samme paideig, fylle bunnen med vaniljekrem du kjøper ferdig, og ha den frukten du liker over..(jordbær,blåbær,bringebær, rabarbra….hva som helst)..det er da alright å lage et «gitter» av paideig over frukten. Serveres sammen med is, krem e.l.

(Besøkt 375 ganger, 1 besøk i dag)