Ingredienser

fersk torskefilet (150 g. til hver)
grovt havsalt
grov malt hvit pepper
3 ss finrevet skall av sitrusfrukter ( klementiner ,
lime ,
sitron ,
grapefrukt )

Julekrydderskum
1/2 ts ingefær
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts nellik
1/2 ts allehånde
1 knivsodd muskat
2 stk. laurbærblad
3 stk. sjalottløk
3 dl tørr hvitvin
3 dl pisket kremfløte

Tilberedning

Skrap skinnet på torskefileten. Legg torsken på grovsalt natten over.

Skyll av saltet og gni fileten inn med sitrusskall og grovmalt hvit pepper.

Stek torsken med skinnsiden ned i olivenolje og meierismør til skinnet er sprøtt og filetene er stekt gjennom. (Snu den og stek litt på den andre siden hvis fileten et tykk.)

Fres finkuttet sjalottløk og julekrydder i litt olivenolje. Hell i hvitvin og reduser til det er en «tykk grøt» (reduksjon). Rett før servering tilsettes den piskede kremen og gis et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Server retten med smørdampede grønnsaker etter valg.

(Besøkt 66 ganger, 1 besøk i dag)