Ingredienser

2 kg sjøkreps (evt. scampi eller blåskjell)
1/2 kg smør
300 g sjampinjong
1 dl soyasaus
1 sitron
3 fedd hvitløk
1/2 bunt bladpersille
1 ss tørket timian

Tilberedning

Del sjøkrepsen på langs og ta ut paven. Fordel i to langpanner. Ha smøret i en kjøkkenmaskin med visp og kjør i minst 15 min, til smøret er hvitt og luftig. Bruk slikkepott til å få med alt smøret. Finhakk sopp, hvitløk og persille. Tilsett sopp, hvitløk, persille, timian og soyasaus, press sitron over uten at det kommer med steiner og visp i 5 min til. Fordel det myke smøret over krepsen. Stek i ovn på 250 grader i 8-12 min (avhengig av størrelsen på krepsen) – en langpanne først, og den andre når dere er i gang med spisingen. Pynt med kjørvel og oliven.

(Besøkt 804 ganger, 1 besøk i dag)