Ingredienser

8 store sjøkreps (rå)
80 g parmesanost
1 dl seterrømme
1 ss dijonsennep
Grovmalt pepper
Salt og pepper

Sjøkrepsolje:
1,5 dl olivenolje
50 g ingefær
1 knivsodd paprikapulver
1 fedd hvitløk

Tilberedning

Frys inn krepsen først. Da løsner kjøttet lettere når du skal rense halene. Vend halene i knust pepper og stek dem raskt på begge sider i glovarm panne.

Bland en dressing av rømme og sennep. La stå litt. Riv parmesan grovt, legg på smurt bakepapir og stek osten sprø og gyllen i ovn ved 200°C (unngå varmluft).

Varm oljen i en kjele, tilsett krepseskall, ingefær, hakket hvitløk og paprikapulver. Knus ingrediensene mest mulig og la alt surre på middels varme ca 15 minutter. Sil godt, slik at du sitter tilbake med en klar, rødfarget olje.

Anrett krepsehalene på sennepsrømme. Stikk parmesanchips innimellom, pynt med grønt og drypp krepseolje over og rundt.

(Besøkt 217 ganger, 1 besøk i dag)