Ingredienser

4 store sjøkreps
2 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 cm gulrot
3 cm sellerirot
2 ss tomatpuré
1 skvett konjakk (2-3 ss)
4 dl hvitvin
6 dl fløte
Salt og pepper
8 sateispyd

Tilberedning

Plukk ut krepsehalene og stikk 2 spyd gjennom hver slik at de holder fasongen.

Brun krepseskallet godt i varm olivenolje. Skjær hvitløk og grønnsaker i biter og ha alt i gryten sammen med tomatpuréen. Fres i 1 min. Hell over konjakk. Antenn dampen hvis du jobber under trygge forhold. Hvis ikke, lar du konjakken koke inn helt. Hell over 3 dl hvitvin, kok i 1 min og tilsett fløte. La blandingen trekke i 1 time. Sil bort alt det faste (kastes) og smak til med salt og pepper. Kjør suppen glatt med stavmikser før servering.

Krepsehalene dampes i resten av hvitvinen i 2-3 min.

(Besøkt 236 ganger, 1 besøk i dag)