Ingredienser

800 g sjøtungefilet (evt annen flyndrefisk)
8-12 små gulrøtter
2 ss hakkede pistasienøtter
300 g spinat
8-12 sateispyd
Noen urteblader til pynt

Appelsinsaus:
2 eggeplommer
Saften fra 1/2 appelsin
200 g smør
1 ss tomatpuré
Salt og pepper

Tilberedning

Krydre filetene med salt og pepper, lag rulader og hold dem sammen med sateispyd. Stek ruladene 3-4 minutter på hver side. Skrell gulrøttene og kok dem møre i lettsaltet vann. Kutt den tykkeste enden helt plan, slik at gulrøttene kan stå av seg selv. Vend dem i pistasiehakk.

Rens og vask spinaten og damp bladene raskt i en panne med litt smør. Bladene skal bare falle sammen (noen sekunder holder).

Saus: Pisk eggeplommene i vannbad. Bland inn appelsinsaft og spe inn smøret. Tilsett tomatpuré og smak til med salt og pepper.

Sett gulrøttene stående ved servering og lag «palmekroner» av blader.

(Besøkt 70 ganger, 1 besøk i dag)