Ingredienser

basis:
300g silken tofu (1 pakke)
150-250g mørk sjokolade (45-60%)

variable tilsetninger:
revet appelsinskall, ekte vaniljesukker, søt hakket frukt(kokt/hermetisk feks pære),espresso, likør(kaffe/appelsin), hakket sjokolade, bær osv.

Tilberedning

Jeg lager denne med stavmikser. Kanskje blir den luftigere med en klassisk kremvisper, men har ikke prøvd det ennå.
Smelt sjokoladen i vannbad. Ikke tilsett noe annet i sjokoladen, da den kan ha en tendens til å klumpe seg og bli hard.
I en passelig bolle har du i silken tofu(+evnt revet appelsinskall, likør, espresso). Hell over den smeltede sjokoladen og miks med stavmikser til en helt jevn masse. Ta en smak, for kanskje vil du tilsette mer sjokolade, kakao eller sukker(bruk melis så det løser seg raskt).
Til slutt rører du(med en skje) eventuelt inn litt hakkede hermetiske pærer, hakket sjokolade, nøtter, bær o.l.
Fordel i porsjonsskåler og sett i kjøleskapet til det er kaldt.

For guds skyld ikke prøv dette med vanlig tofu, du MÅ ha SILKEN TOFU. Jeg har ingen idé om hvor utbredt silken tofu er her i landet, men jeg kjøper det i hvert fall i en av grønnskakssjappene i brugata (ved gunerius) i Oslo(13 kr for 300g).

(Besøkt 218 ganger, 1 besøk i dag)