Ingredienser

# 65 g smør i terninger
# 125 g bitter sjokolade (helst med minst 60% kakaoinnhold) brukket i biter
# 2 middels store egg (romtemperatur)
# 2 middels store eggeplommer (romtemperatur)
# 50 g vaniljesukker
# 4 ts hvetemel
# 1/2 ts malt kanel
# Evt melis til å drysse over.

Tilberedning

1. Ha mesteparten (55 g) av smøret og all sjokoladen i en bolle. Smeltes på vannbad. Rør godt.
2. Visp sammen egg, eggeplommer og vaniljesukker til en lett og luftig eggedosis.
3. Ha eggedosis, 2 ts hvetemel og kanel i sjokolade og smørblandingen.
4. Smør 4 stk 1 1/2 dl metall eller ildfaste former. Dryss dem med resten av melet. Fordel sjokoladeblandingen likt i formene med en skje.
5. Sett formene i stekeovnen og la dem stå ved 200oC i 6-7 minutter eller til toppen og sidene virker faste når du tar på dem.

La kakene stå i 1 minutt i formene. Vipp så hver av dem forsiktig over på siden, og lirk forsiktig ut en og en kake og legg dem på asjetter. Dryss evt med melis og server kakene varme.

(Besøkt 132 ganger, 1 besøk i dag)