Ingredienser:
vaniljestilker
2 dl melk
4 dl kremfløte
8 store eggeplommer (helst økologiske)
70 gram sukker
1 spiseskje kakaopulver
100 gram god, mørk sjokolade i biter
ekstra sukker for karamellisering

Fremgangsmåte:
Skjær opp vaniljestilkene på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv. Ha frøene og stilkene i en kjele, og varm opp melken og kremfløten. La det varme seg opp i fem minutter slik at vaniljesmaken setter seg.

Visp eggeplommene, kakaopulver og sukker i ett minutt i en bolle på samme størrelse som kjelen. Mens du visper, heller du i den oppvarmede vaniljefløten. Rør videre til alt er godt blandet. Han vann i kjelen, og la det koke opp. Sett bollen over kjelen. Rør jevnlig mens sausen varmes opp i fem minutter av det småkokende vannet under. Hell sausen over i en mugge. Bruk en sil slik at vaniljefrøene ikke blir med. Disse hiver du.

Forvarm ovnen til 150 grader. Ha fire ildfaste serveringsskåler på et ovnsfat med høye kanter. Fordel sjokoladen jevnt i de fire serveringsskålene. Hell oppi sausen. Ikke beveg sjokoladebitene.

Fyll stekefatet med vann halvveis opp til kanten. La det hele stå i ovnen i 30 til 45 minutter, til de er litt dissende i midten. Hold nøye oppsyn med sjokoladekremen, og ikke la dem stå til de er helt gjennomstive.

Avkjøl. Kok 1 dl sukker med 2 spiseskjeer vann til det er gyllent og hell det forsiktig på toppen av sjokoladekremdesserten.

For de avanserte, kan man varme sukkerlaken med en blåselampe. Toppen vil da karamelliseres.

(Besøkt 73 ganger, 1 besøk i dag)