Ingredienser

1 kg. skall fra reker, hummer eller sjøkreps
1 liten løk
litt olje
1 ss. tomatpure

Tilberedning

Bruk en vid gryte da går det fortere å «frese» skallene. Start med å ha olje i gryten, tilsett opphakket løk. Tilsett skalldyrskallene stek dem i 3-4 minutter på forholdsvis sterk varme, mens du rører hele tiden. Tilsett en ss. tomatpure og stek 3 minutter til. Hell over kaldt vann, kok opp, skum av. La det trekke i 30 min. for reker, 35 for sjøkreps og 45 min for hummer. Sil ifra og reduser kraften.

Blandingskraft fisk/skalldyr:
Det er ingenting iveien for å lage blandingskraft av fisk/skalddyr. Bland i det forholdet du finner mest velsmakende, 50/50 er et greit utgangspunkt.

Blåskjellkraft:
Den kraften som dannes når du damper blåskjell kan brukes direkte i f.eks. en fiskesuppe. Damper du i hvitvin istedenfor vann, blir kraften enda bedre.

(Besøkt 301 ganger, 1 besøk i dag)