Ingredienser

400 g skatevinger
2-3 sjalottløk
extra virgin olivenolje
1/2 l kyllingkraft
salt
pepper
200 g brokkoli
2 dl kremfløte
1 ss smør

Dessuten
Frisee-salat
flatbladet persille
friske grønne erter
eller bønner
granateple

Noen bruker her
gresskar olje
og muskato olje

Tilberedning

Rens skatevinger og flå av skinnet. Del i små porsjonsbiter. Kok opp kraften med løkskiver, litt olje og krydder. Legg skatevingene i og la dem trekke under lokk ca. 10 minutter, til gjennomtrukne.
Rens brokkoli og del i buketter, la dem dampe seg nesten møre. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne godt av på kjøkkenpapir. Ha dem i kjelen og bruk stavmikser. Kjør brokkoli med smør. Spe med fløten, litt etter litt, mens du hele tiden visper til en luftig og fin krem. Smakes godt til med salt og pepper.
Fordel revet salat på tallerkener. Så brokkolikrem. Legg skatebiter pent opp. Ha evt. noen dampede hjerteskjell på. Fordel nytrukne erter/bønner, revet bladpersille og innmaten fra granatepler over. Et stenk av virkelig god olje og eddik like før servering.
God bakverk til.

(Besøkt 332 ganger, 1 besøk i dag)