400 g skatevinger
2-3 sjalottløk
extra virgin olivenolje
1/2 l kyllingkraft
salt
pepper
200 g brokkoli
2 dl kremfløte
1 ss smør
Dessuten
Frisee-salat
flatbladet persille
friske grønne erter
eller bønner
granateple
Noen bruker her
gresskar olje
og muskato olje
Rens skatevinger og flå av skinnet. Del i små porsjonsbiter. Kok opp kraften med løkskiver, litt olje og krydder. Legg skatevingene i og la dem trekke under lokk ca. 10 minutter, til gjennomtrukne.
Rens brokkoli og del i buketter, la dem dampe seg nesten møre. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne godt av på kjøkkenpapir. Ha dem i kjelen og bruk stavmikser. Kjør brokkoli med smør. Spe med fløten, litt etter litt, mens du hele tiden visper til en luftig og fin krem. Smakes godt til med salt og pepper.
Fordel revet salat på tallerkener. Så brokkolikrem. Legg skatebiter pent opp. Ha evt. noen dampede hjerteskjell på. Fordel nytrukne erter/bønner, revet bladpersille og innmaten fra granatepler over. Et stenk av virkelig god olje og eddik like før servering.
God bakverk til.
Skatevinger er uvanleg god fisk, uansett korleis ein lager dei til. Mitt enkle forslag er å grilla dei.
Etter filetering, som nok tek litt tid, men verd strevet: Bruk dobbel grillfolie som smøres med meirerismør, legg ei skatevinge i kvar pakke, ha på litt meierismør, fiskekrydder og det du har av godt, f.eks. hakka paprika, kvitløk, vårløk el. purre + salt og pepper oppå. Pakk inn og legg på grillen i 15 min på ca 150 – 200 gr. Server med kokt ris til. Enkelt og nydeleg med tørr kvitvin som drikke.