Ingredienser

2 ½ KG KJØTTDEIG
3-4 EGG
1 PK. GELATINPULVER
1 PURRE
1 MIDDELS STOR LØK
1 SS POTETMEL
2 SS GROV HVETE
2-3 DL VANN
1 BOKS VIKINGMELK
PEPPER
– ALT BLANDES SAMMEN TIL FARSE, OG FORMES TIL PØSER SOM BESKREVET NEDENFOR.

TØRRSALTES 1 DØGN

ELLER I SALTLAKE: 2-2 ½ døgn (jeg bruker lake):

3 L VANN
600 GR. SALT
75 GR. FARIN

Tilberedning

Jeg former pølsene i bakepapir, og surrer endene med bomullshyssing (samme du bruker når du syr rull). Du kan ev. trekke netting over (fås kjøpt i ferskvareavdelinger) men ikke nødvendig. Noen bruker også å legge pølsene i bomullsklede. Diameter ca. 5-6 cm er passe. Dette er ei stor oppskrift, så det går an å halvere den.

(Besøkt 295 ganger, 1 besøk i dag)