Ingredienser:
800 g skreifilet
200 g reker
400 g grønn frisk asparges
Saus:
2 ss finhakket løk eller sjalottløk
2 ss olivenolje/smør
4 dl fiskekraft/buljong
1 dl matfløte
1 ts maisennamel
1 ss fisk finhakket kjørvel, gressløk eller persille
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Skjær skreifileten i serveringsstykker. Kok oppca ½ l vann tilsatt 3 ss salt.
Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt.
La rekene få ligg sammen med fisken det siste minuttet.
Sausen:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl. Tilsett matfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Sil sausen og tilsett friske urter. Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.
Torsk kan også brukes i denne retten.

Porsjoner: 4

(Besøkt 107 ganger, 1 besøk i dag)