Ingredienser

2 l fiskekraft av skreiavskjær
80 g (6ss) hvetemel
80 g margarin
1 stor løk
250 g gulrøtter
150 g purreløk
200 g skrei
50 g laks
gressløk
2,5 dl fløte
salt, hvit pepper, eddik og sukker
persille

Tilberedning

Kok kraft av skreibein og skreiavskjær og fjern kokeskummet med jevne mellomrom. La det hele trekke en god halvtime. Sil deretter av fiskekraften. Smelt margarin, rør i hvetemel, spe med fiskekraften til ønsket konsistens. La det småkoke i ca. 20 minutter og tilsett løk og gulrøtter. Når grønnsakene er nesten ferdig kokt, tilsettes skrei og laks skåret i terninger, så purre, gressløk og fløte. Suppen må ikke koke nå, bare trekke.
Smakes til med salt, hvit pepper, eddik og sukker. Dryss hakket persille over ved servering.

(Besøkt 157 ganger, 1 besøk i dag)