Ingredienser

ca. 10 stilker asparges – 1 liter skvallerkål – 3 til 4 stilker løpstikke,
litt bjørnerot / karvekål og evt persille

Tilberedning

Kok kraft av 10 stilker asparges + 1 l vann (Kokes ca 10 min.)
Den groveste delen av aspargesen skrelles, hakkes og brukes til dette.
Kokes sammen med 1 ts salt + 1-2 terninger grønnsakbuljong.

Tilsett ca 1 liter skvallerkål + 3-4 stengler m/blad av løpstikke + resten av aspargesen. ( Alt opphakket )
Kokes ca. 10 min. Tilsett 2 – 3 ss. smør + 2 dl melk.
Gis et oppkok.

Lag ei jevning av 3 ss. hvetemel + litt melk. Tilsett og gi et raskt oppkok

Tilslutt tilsettes evt 1 – 2 dl fløte og 1 / 2 ts sukker (for å balansere smaken) Gis et nytt oppkok. Og så – helt til slutt tilsettes et dryss av karvekål, bjørnerot og persille.
Serveres med fersk loff eller rundstykker.

Dette er egentlig en flexioppskrift. En kan også bruke andre kålvekster som: Blomkålblader, grønnkål eller sommerkål i tillegg til de nevnte ingrediensene, eller istedet for noen av dem…

Suppa blir også kalt også kalt Tones hagesuppe, Tones grønnsuppe og Blabla suppa.

Oppskriften er utarbeidet av ToneM (Tonemeia på Hagegal) og ToneM har generøst latt mineoppskrifter.no presentere den her.

(Besøkt 806 ganger, 1 besøk i dag)