Ingredienser

1 l slåpe
6 dl brennevin

4,2 dl sukker

Tilberedning

Legg slåpefruktene og brennevinet i et tett glas. La dette stå i 2-4 uker. Sil av væsken fra bærene, og tilsett sukker til fruktene. Rist godt daglig i en uke. Omtrent 6 dl ny væske blir dannet av saften som trekkes ut fra bærene sammen med sukkeret. Hell den nye væsken sammen med det første uttrekket. Smak til med mer sukker, dersom det er nødvendig. Likøren må lagres minst 6 mnd., smaken minner om kirsebær og plomme.

Slåpelikør II
1 l slåpe
5 dl brennevin
2,5 dl sukker

Bland alt sammen, og la det stå 6-12 mnd. (smak evt. til med mer sukker etter 1-3 mnd.). Sil av likøren, den er klar til å nytes. Når likøren blir laget på denne måten, får den mer preg av smaken fra kjernene.

(Besøkt 3 113 ganger, 1 besøk i dag)