For noen er det å grille en hel hobby – andre smekker fire pølser på risten et par ganger i løpet av sommeren. Uansett hvor ambisiøs du er, får du her 10 gode råd til grilleningen kunst.

1. Velg magert kjøtt i tynne skiver – det gir mindre drypp og kortere steketid.

2. Unngå at kjøttet blir brent. Hvis uhellet er ute, så skjært det brente området av, før kjøttet spises.

3. Bruk rosmarin, timian, oregano, basilikum, hvitløker, løker eller persille på kjøttet. Det setter ned mengden av stekemutagen.

4. Vend kjøttet jevnlig, det setter ned også dannelsen av uønskede stoffer.

5. Vil man ha røde oksekjøtt, er det en god idé å legge dem på grillen, mens de fremdeles er lettfrosne. Dermed får de en god stekeskorpe, før de blir for stekte. Det gjelder også karbonader, men de skal snarere være rosa og ikke røde.

6. Fjærkre og svinekjøtt skal grilles ferdig. Saften skal være klar, ikke rød. Dermed ikke sagt at kjøttet skal overgrilles, slik at det blir tørt.

7. Fete kjøttstykker som svineribbe, spareripser m.fl. koks i forveien – så blir steketiden kortere. De kan også stekes ved indirekte varme, dvs. ingen kull direkte under kjøttet, men med en brett under til oppsamling av smeltet fett.

8. Husk en sprayflaske – evt. den du bruker til stryketøyet – til å slukke små flammer med. Den er svært anvendelig, hvis det drypper litt fett ned i grillen, som gir flammer.

9. Legg mye kull i den ene siden av grillen og litt i den annen siden. Så kan du veksle mellom litt og mye varme, noe som særlig er godt, når du griller større ting.

10. Smør metallspydene med olje, før maten settes på. Og legg tre- og bambusspyd i kaldt vann i noen timer før bruk, så brenner de ikke så lett.

På mineoppskrifter.no har vi det gøy med å lese utenlandske artikler, men vi er ikke så flinke til å oversette. Denne artiklen er oversatt med et automatisk program. Bær over med skrivefeil og nyt heller godt av kunnskapen.

(Besøkt 111 ganger, 1 besøk i dag)