Ingredienser

250g smør
125g lys sirup
3/4 dl kremfløte
250g melis

400g hvetemel iblandet:
2 ts natron
2 ts malt nellik
1 ts kanel
1/3 ts pepper

ca. 100g sukat (eller ev. hakkede, skåldede mandler)

Tilberedning

Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele.
Avkjøl blandingen og rør inn resten.
Arbeid deigen godt, og trill ut i ca. 3cm tykke pølser.
Pakk pølsene i plastfolie og legg dem kaldt/kjølig til neste dag. Se litt til dem, pass på at pølsene ikke blir flate før de er helt avkjølt.

Når kakene skal stekes, varmes stekovnen til ca. 180 grader. Ta frem en pølse av gangen og skjær tynne (2-2,5mm) skiver (skarp kniv!) som legges på stekeplate med bakepapir.
Stekes midt i ovnen ca. 8-10min.

La kakene kjøle seg litt på stekeplaten før de legges på rist til de er helt kalde.

(Besøkt 179 ganger, 1 besøk i dag)