Ingredienser

* 1/2 til 1 hode pr person

* Kålrotpuré 1,5 kg kålrot
* 4 store poteter
* 4,5 dl vann
* 150 gr smør
* 2-3 ts sukker, salt, hvit pepper
* muskat (fersk)
* 2,5 dl fårekraft (fra kjelen hvor hodene kokes)
* 1/2-1 dl kremfløte

Tilberedning

1. Hodet vannes ut etter behov, ca 6 – 10 timer
2. Kokes i vann til det er mørt, 3 – 4 timer (85 grader). Hodet er ferdig når kjøttet slipper beina

1. Kålrotpuré Kålroten kuttes i max 1 cm tykke skiver og kokes til de er myke. Hell av alt vannet.
2. Potetene kokes til de er ferdige og skrelles.
3. Bland den kokte kålroten og potetene i en tom kjele.
4. Tilsett smør og krydderier.
5. Til slutt spés puréen med fårekraft og fløte til den får en passende konsistens.

Serveres med kålrotpuré, gode melne poteter og søen (kraften fra kokingen).

(Besøkt 227 ganger, 1 besøk i dag)