Ingredienser:
5 stk. egg
250 gr sukker
0,5 dl smeltet TineSmør
1,5 dl TINE Kremfløte
1,5 dl TineMelk Kultur
3 ts hornsalt
1 ts malt kardemomme
750 gr hvetemel

Til koking:
1 kg smult til koking

Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp fløten til krem og bland den i eggedosisen. Tilsett melk. Sikt i hornsalt, kardemomme og det meste av melet. Tilsett smøret og rør alt sammen til en deig. La den stå kaldt til neste dag.
Kjevle deigen ca.1 cm tykk og stikk ut ringer. La kakene stå kaldt til de skal smultkokes.

Varm smulten i en gryte. Stikk en trepinne ned i smultgryten – hvis det freser rundt pinnen, er smulten varm nok.

Stek kakene gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en trepinne og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.

(Besøkt 182 ganger, 1 besøk i dag)