Ingredienser
1 kg solbær
1-2 dl vann
600 – 700 g sukker
eller
1 kg solbær
1/2 l vann
1,2 kg sukker
Tilberedning
Kok bær + vann under lokk ca 10 min, eller til bærene er møre. Ha i sukker og kok det ca 1/4 time (eller til det holder geleprøven). Skum hvis nødvendig. Stell videre som annet syltetøy.
Tips for å få stivt syltetøy: Tilsett ca. 1 / 2 ts. sitronsyre pr. kg bær.
Du kan også bruke fortykningsmiddel – og da følger du bare oppskrifta som står på pakken eller glasset.
(Besøkt 8 886 ganger, 1 besøk i dag)
Kan ein bruke vinsyre istaden for sitronsyre?
Hei, tusen takk for en flott oppskrift – smak ogkonsistens ble supre! Jeg brukte versjon 1 med sitronsyre som gav en ekstra frisk smak. I stedet for videre koking tok jeg de oppkokte bærene av platen og rørte inn sukkeret kraftig og lenge uten koking – før et siste oppkok – dette for å få stivt syltetøy (gammelt råd) Nå vet jeg ikke om det var dette eller sitronsyren som gjorde syltetøyet stivt uten bruk av mye sukker. Samme det 🙂 Men det beste resultatet på lenge for meg i alle fall – anbefales!