Ingredienser

Sukkerbrød:
4 egg
2 kopper sukker
1 kopp hvetemel
1 kopp potetmel
2 ts bakepulver
2 ss vann

Fyll og pynt
3/4 l kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 ss sukker
1 boks ananasbiter
2 mosede bananer
1 hel banan
100 g hakkede valnøtter
sitronsaft
sukkerstenger
non-stop eller kakestrø

Tilberedning

Pisk egg og sukker til eggedosis og bland forsiktig i hvetemel og potetmel. Rør forsiktig inn bakepulver og vann til slutt. Hell røren i godt smurt rund form.
Stek kaken i ca 45 min ved 180 grader og avkjøl kaken på rist.

Del den avkjølte kaken i to lag, som igjen deles i to slik at du får 4 halvmåner. Kakedelene dynkes med saft fra ananasbitene.
Bruk et stort rundt fat, og plasser to av halvmånene med snittflatene ut mot sidene av fatet.

1/4 l fløte stivpiskes først og blandes med mosede bananer, hakkede valnøtter og ananasbitene som skal renne godt av seg. Bland forsiktig slik at fyllet ikke blir grøtete. Legg fyllet på kaken og plasser de siste to halvmånene oppå. Pisk resten av fløten til krem, og dekk kaken helt. Bruk gjerne kremsprøyte på sidene. Dynk en hel banan grundig i sitronsaft så den ikke blir misfarget, og legg denne på toppen av kaken som kropp til sommerfuglen. Pynt med Non-stop eller kakestrø og sett til slutt to sukkerstenger som følehorn på bløtkaken.

(Besøkt 234 ganger, 1 besøk i dag)