Ingredienser

# 400-500 g spaghetti
# 2 eggeplommer
# 1 dl vann
# 1 ss mel
# ca. 1 dl fløte
# 5-6 skiver gulost
# salt og pepper
# Bacon – mengde etter smak

Tilberedning

Spaghettien koker seg selv og i mellomtiden lager du sausen. Varm opp vannet i en kjele og tilsett eggeplommene. Det er viktig at eggehvitene ikke er med i sausen da disse stivner og klumper seg veldig lett. Mens blandingen varmes opp enda mer, hell i mel og fløte. Husk å piske i sausen (nesten) hele tiden, da den ellers kommer til å klumpe og/eller brenne seg. Legg også osten oppi og rør til den har smeltet. I mellomtiden må du også kutte opp baconet i terninger og steke dem i en panne. Når baconet er ferdig heller du det i kjelen oppi sausen og smaker til med salt og pepper. Det er veldig viktig at Spaghetti Carbonara ikke blir klumpete og altfor tykk. Helst skal den minne om en litt tykk fløtesaus. Når spaghettien er ferdig kan du enten heller sausen over eller servere den ved siden av fra egen bolle.

(Besøkt 223 ganger, 1 besøk i dag)