Ingredienser

400 g kjøttdeig
1 boks skinke (325g)
2 løk
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser tomatpure
1 pk spaghetti
1 pk revet ost
4-5 ss limesaft eller sitronsaft
Diverse krydder

Tilberedning

Skjær opp løken og kutt skinken i terninger. Stek kjøttdeigen og løken i en stor panne og krydre etter ønske. Ha i de hermetiske tomatene og skinketerningene når kjøttdeigen er stekt, og bland deretter inn tomatpurè og limesaft. Krydre etter smak med salt, pepper og chilikrydder. La sausen småkoke fram til ønsket konsistens oppnås. Mens sausen koker kan man tilberede spaghettien etter oppskriften på pakken. Plasser den ferdige spaghettien på tallerken, hell ønsket mengde saus over og topp det hele med revet ost. Serveres straks.

Retten kan tilpasses en person ved fryse ned sausen i porsjonsmengder for oppvarming ved senere anledninger. Jeg anbefaler da at man koker ut det meste av væsken fra sausen ved tilberedning og tilsetter vann igjen når den skal varmes opp. For svake ganer kan mengden krydder og tomatpurè reduserers.

Jeg foretrekker fersk kjøttdeig og ferske krydder. Eldorado tomatpurè og hermetiske tomater, Toro spaghetti, Stabburets Picnic-skinke, og revet Jarlsbergost. Dersom smaken blir for fyldig kan den lettes litt med Rømme eller Crème Fraiche.

(Besøkt 317 ganger, 1 besøk i dag)