Ingredienser

750 g skjell (blåskjell eller sandmusling)
salt
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedder, finhakket
1 liten frisk rød chili, finhakket
2 tomater, uten skinn og frø skåret i terninger
nykvernet pepper
400 g fersk taglierni (spaghetti)
finhakket persille

Tilberedning

Skyll skjellene i kaldt vann. Ha dem i en bolle, dekk med vann og la dem stå i kjøleskapet natten over. Skift vann ofte.

En time før du skal servere pastaen har du 1 ss salt i bollen med skjellene. Det gjør at du støter ut eventuelle sandpartikler. Renn av og skyll enda en gang.

Tilbered sausen: Varm oljen i en stor tykkbunnet panne over sterk varme. Tilsett skjellene, sett lokk på pannen og damp over sterk varme. Tilsett skjellene, sett lokk på pannen og damp over sterk varme til de åpner seg, ca 4 minutter. Rist på pannen av og til. Tilsett tomatterninger, smak til med salt og pepper og la alt bli gjennomvarmt. Sett lokk på og hold skjellsausen varm.

Fyll en stor gryte trekvart full med vann og kok opp. Ha 1 ts salt og pastaen i det fosskokende vannet. Kok til pastaen er al dente, 3-4 minutter. Renn av og ha den i en stor, varm serveringsbolle.

Hell skjellsausen over pastaen, tilsett persille og server.

(Besøkt 107 ganger, 1 besøk i dag)