Ingredienser

500 g ferske kastanjer eller ca 325 g hermetiske, uten sukker
1 ½ liter vann
1 løk, hakket, pluss 3 ss hakket
1 hvitløkfedd, hakket
125 g serrano-skinke, hakket
100 g salt sideflesk, hakket
1 ss salt, pluss salt etter smak
3 ss olivenolje
nymalt pepper
3 ss nypresset sitronsaft
6 tynne skiver landbrød, delt i to og ristet

Tilberedning

Hvis du bruker ferske kastanjer, skjærer du et dypt kryss i den flate enden av hver nøtt. Kok opp en kjele trekvart full med vann, ha i kastanjene og kok dem i 15 minutter. Sil vannet av, og fjern det tynne skallet med den lodne innsiden mens nøttene ennå er varme. Del nøttene i to og ha dem tilbake i kjelen.

Hvis du bruker kastanjer på boks, lar du dem renne av. Bruker du vakumpakkede kastanjer, åpner du pakken, deler nøttene i to og legger dem i kjelen.

Ha i vann, den hele, hakkede løken, hvitløk, skinke, sideflesk og 1 ts salt og kok opp på sterk varme. Legg lokk halvveis over, og la det småkoke i ca 90 minutter, tilkastanjene er helt møre.

Varm oljen i en liten stekepanne på middels varme. Ha i 3 ss løk og fres den i ca 8 minutter, til løken er mør. Bland løken i suppen. Smak til med salt og pepper, og tilsett deretter sitronsaften.

Ved servering øser du den varme suppen opp i varme suppeboller og legger ristet brød på toppen.

(Besøkt 313 ganger, 1 besøk i dag)