Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

Spekematanretning:
160 g spekeskinke i skiver
160 g fenalår i skiver
80 g salami
60 g fårepølse
120 g stabburspløse
100 g morrpølse

Oliventerte:
150 g smør /margarin
3 dl hvetemel
2 ss vann
3 egg
200 g frisk spinat eller 1 pakke frossen
1 beger rømme
6 finhakket hvitløk
1 ts salt
1 glass sten fri sort oliven

Lun potetsalat:
6 kokte poteter
4 bunt vårløk eller
1 liten purre
2 ss olivenolje
2 ss finhakket persille
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper

Eggerøre:
6 egg
6 ss vann
1 ss smør /margarin
½ ts salt
ca. 2 ss gressløk

Fremgangsmåte:

Spekematanretning:
Skjær spekeskinke og fenalår i tynne skiver (hvis den ikke er oppskjært). Det samme gjelder spekepølsene- bortsett fra morrpølse. Den bør skjæres opp i ½ cm tykke skiver.

Pynt fatet eventuelt med salat og friske grønnsaker eller frukt.
Til spekematanretningen kan du servere melon, ananas eller ulike potetsalater, eggerøre, grønn salat, ulike paier, rømme og flatbrød.

Oliventerte:
Smuldre sammen smør/margarin og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskap i 1 time.

Trykk deigen ut i en paiform. Prikk paiskallet godt med en gaffel. Stekes ved 250° C i ca. 10 minutter.

Visp eggene lett i en bolle og tilsett tint spinat og resten av ingrediensene. Bruker du frisk spinat må den dampes i 2 – 3 minutter i kokende vann. Hell fyllet over i det forstekte paiskallet. Legg oliven i til slutt og stek paien ved 220° C i ca. 15 minutter.

Serveres lunken sammen med skiver av spekeskinke.

Lun potetsalat:
Del poteter i skiver og vårløk i biter. Fres det forsiktig i en panne med olje til vårløken blir blank og myk. Dryss over finhakkede urter, salt og pepper. Serveres til spekematen sammen med litt rømme.

Eggerøre:
Visp eggene sammen med vann, gressløk og salt. Smelt smøret i stekepanna og slå i eggerøren. La den stivne på svak varme mens du rører forsiktig mot bunnen av panna.

(Besøkt 209 ganger, 1 besøk i dag)