Ingredienser

1 ovnsklar and, ca 2-2 1/2 kg
2 ts salt
5-6 hele stjerneanis
1 ss Szechuan-pepperkorn
1 ts nellik
2-3 kanalstenger
3-4 vårløk
3-4 skiver fersk ingefær, uskrelt
5-6 ss kinesisk risvin/tørr sherry
vegetabilsk olje til steking
salatblader til pynt
12-16 tynne pannekaker
plommesaus
1/2 bunt strimlet vårløk
1/2 slangeagurk skåret i tynne strimler til servering

Tilberedning

Fjern vingene fra anda. Del skroget i to langs ryggbenet. Gni de to halvdelene grundig inn med salt. Legg anda i en form sammen med krydder, vårløk, ingefær og risvin/sherry. La fuglen marineres minst 4-6 timer og snu den iblant.

Dampkok andesteken over sterk varme i marinaden i 3-4 timer eller lenger. Ta den opp av kokekraften og la den avkjøles, tildekket, i minst 5-6 timer. Anda må være helt kald og tørr ellers vil ikke skinnet bli sprøtt.

Varm oljen i en wok til det ryker av den. Legg andestykkene i oljen med skinnsiden ned og frityrstek den i 5-6 minutter eller til den blir sprø og brun, og snu den kun en gang mot slutten.

Ta andestykkene opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Anrett salatbladene på et stort fat. Legg andestykkene på salaten og fjern benet ved bordet eller før servering. Hver gjest legger litt kjøtt på en pannekake sammen med litt saus, vårløk, slangeagurk og ruller sammen pannekaken.

(Besøkt 218 ganger, 1 besøk i dag)