Ingredienser

600 g fersk tunfisk (laks kan til nød brukes)
2 egg
Brødkrum (gjerne pankomel, asiatisk)
Salt
Soyaolje til fritering, ca 1 l

2 gulrøtter
200 g rettich (asiatisk reddik)
4 vårløk
5 dl vann
2 dl riseddk
Revet skall av 1 lime
2 ss sukker

2 dl søt soyasaus
1 ts salt soyasaus
1 tomme ingefær
1 ss sesamolje

Tilberedning

Vask og skrell gulrøtter, rettich og vårløk. Kutt grønnsakene i tynne strimler. Kok opp vann, riseddik, limeskall og sukker. Avkjøl grønnsakene i laken. Del tunfisken på langs i tykke strimler. Vend den først i vispet egg, så brødsmuler blandet med salt.

Varm opp soyaoljen til ca 180 grader (det begynner å ryke så vidt av oljen) i en høy kjele. Legg tunfisken forsiktig i oljen og friter til brødsmulene er lysebrune (max 1 minutt). Legg tunfisken over på papir for å renne av seg. Del fisken så i mindre biter, den skal være rosa i midten. Bland sammen søt og salt soyasaus. Ha i revet ingefær og sesamolje. Bruk som saus.

(Besøkt 120 ganger, 1 besøk i dag)