Ingredienser

Grønnsaksalat:
1 rødløk
100 g grønn papaya eller mango
50 g gulrot
2 ss jordnøtter/peanøtter, ristede, usaftede
1 ss løk, sprøstekt

Dressing:
2 ss sukkerlake
2 ss limesaft
1 chili, hakket
1 ts ingefær, revet
3 korianderblader
1 ts fiskesaus

Søtlig soyasaus:
1/2 dl kecap manis
1 ss vanlig soyasaus
1 ts limesaft
1 ts ingefær, revet
1 liten rød chili, hakket
1 ss koriander, hakket
1 ts sesamolje

500 g laksekjøtt, rent
1 eggeplomme
Salt og pepper
1/2 dl fløte
2 ss gressløk, finskåret

4 filoflak eller vårrulldeig
1 eggeplomme
1 ltr soyaolje

Korianderblad, friske

Tilberedning

Grønnsaksalat: Rens grønnsaker. Skjær løk i tynne ringer og papaya og gulrot i lange tynne strimler. Bland alt og legg i en bolle.

Bland ingrediensene til dressingen og hell over grønnsakene. Bland godt og dryss med jordnøtter/peanøtter og sprøstekt løk på toppen av salaten. Sett salaten kaldt en time.

Bland alle ingrediensene til sausen. La den trekke 1 time.

Kjør 100 g laksekjøtt i foodprocessor med en eggeplomme, tilsett salt og pepper. Spe med fløte. Hell massen i en bolle. Skjær resten av laksen i små terninger. Bland terningene og gressløk i bollen. Bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Pensle fire filodeigflak med eggeplomme i kantene. Legg på laksefarse og pakk flakene sammen som vårruller. Lim skjøtene med eggeplomme.

Varm opp olje til 170 °C. Fritér rullene 2 min umiddelbart før servering, til de er lysebrune og sprø utenpå, lunkne og rå i midten.

Del vårrullene opp på langs. Anrett dem med grønnsaksalat, korianderblad og søtlig soyasaus.

(Besøkt 98 ganger, 1 besøk i dag)