Ingredienser

1 ferdig stelt and, ca 2 kg
1/2 sitron
185 g salt (1 1/2 dl)
60 g farin (1 dl)
1/2 ts salpeter

Saltlake:
125 g salt (1 dl)
30 g sukker (1/2 dl)
3 liter vann

Til koking:
vann så mye at det dekker fuglen
6 hele allehånde
6 hele hvite pepper
1 laurbærblad
1 gulrot
1/2 løk

Garnering:
svisker
halverte appelsiner
tomater
kruspersille
salatblader

Tilberedning

Skyll og tørk anden. Gni den inn- og utvendig med sitron.

Bland salt, sukker og salpeter, gni anden inn- og utvendig og la den ligge kaldt i 12 timer. Vend den av og til.

Kok opp laken, skum den og avkjøl. Legg anden i et dypt fat, hell laken over til fuglen er dekket, legg press på. La det stå kaldt ca 1 1/2 døgn.

Ta opp anden og la den renne av. Kok den i så meget vann at det dekker fuglen. Skum godt. Tilsett krydder og rensede grønnsaker. Dekk med lokk, og småkok ca 1 1/4 time. La den avkjøles i egen kokekraft.

Fjern skinn og ben, skjær kjøttet i jevne stykker. Server dem pent anrettet med salatblader. Garner med svisker, appelsinhalver, tomater og persille.

Som tilbehør anbefales eplemos blandet med reven pepperrot. Rødkål. Grønnsalat. Kokte poteter, saus.

(Besøkt 276 ganger, 1 besøk i dag)