4 Personer

Dette trenger du:
Buljong:
1/2 liter grønnsaksbuljong
15 hvite pepperkorn
5 stk stjerneanis
5-6 persillestilker
1/4 fennikel, skåret i små biter
1 laurbærblad
1 kvist timian
3 dl hvitvin, gjerne alkoholfri

Grønnsaker og fisk :
1 liten squash
10-15 apargesbønner
ca 10 sukkererter
8-12 spinatblader
600 g steinbitfilet, skinn og benfri
3-4 ss smør eller margarin
200 g reker, krepsehaler og blåskjell

Steinbit i panne

Slik gjør du :
Kok opp buljongen sammen med alt krydderet og hvitvinen. La den småkoke i ca 20-30 minutter og sil buljongen. Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne skiver.

Skyll alle grønnsakene og legg dem i den kokende buljongen i ca 1 minutter. Løft grønnsakene opp med en hullsleiv og legg dem til side. Skjær fisken i passe serveringstykker.

Legg fiskebitene i buljongen og la dem trekke til de er ferdige. Fordel grønnsakene i pannen sammen med fisken. Visp smøret sammen med litt av den kokende buljongen.

Ha dette i fiskepannen sammen med skalldyrene. La skalldyrene så vidt bli gjennomvarme. Server med godt brød.

(Besøkt 159 ganger, 1 besøk i dag)