Ingredienser

600 g steinbitfilet
150 g hyse eller seifilet
1 ts salt
2 ss potetmel
pepper fra kvern
1/2 ts spisskum
2 1/2 dl lettmelk
2 1/2 dl fiskekraft

Pæreyoghurt
1 stor fast pære uten skall
1 beger matyoghurt
ørlite dijonsennep
masse hakket frisk dill
så vidt litt salt

Tilberedning

Mal fisken alene først. Ha den i kjøkkenmaskinen sammen med det tørre. Kjør til alt er godt blandet. Start å spe med væske i en tynn stråle mens maskinen går. Fyll farsen i en sprøytepose (uten tyll). Sprøyt farsen loddrett ned i en middels varm stekepanne med litt varm rapsolje til middels, runde kaker. Stekes gyllenbrune på begge sider.
Server kakene på en god bit vannmelon og grønn salat. Godt brød til og på toppen av kakene et par spiseskjeer pæreyoghurt til hver.

Pæreyoghurt:
Skjær pæren i små, jevne terninger. Tørkes. Bland med yoghurt og sennep. Rør inn masse dill og smak til med salt. Pære kan byttes ut mot eple, kokte poteter eller sellerirot.

(Besøkt 51 ganger, 1 besøk i dag)