Ingredienser

600 g steinbitfilet
Salt og pepper
Olje og smør til steking

4 skiver spekeskinke

400 g persillerot
1 vaniljestang
1 dl fløte
1 ss mascarpone
Salt

1 rødbete
1 ss olivenolje
1 sitron
2 ss fløte
Salt og pepper

Tilberedning

Ha salt og pepper på fisken. Stek den 2-3 min på hver side i olje. Skru ned varmen og ha i en klatt med smør. La fisken trekke 3 min i smøret.

Kutt spekeskinke i tynne strimler. Stekes sprøtt i olje.

Skrell persillerot. Kutt i biter. Kok mør i vann. Sil av vannet og damp tørr. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Kjør persillerot med vaniljefrø, fløte og mascarpone til puré. Smak til med salt.

Kutt rødbete i små biter. Stekes myk i olje. Sil av olje og ha i saften av 1 sitron. Kok til sirupkonsistens og ha i fløte. Smak til med salt og pepper.

Anrett fisk på persillerotpuré. Hell over saus. Topp med sprø skinke.

(Besøkt 95 ganger, 1 besøk i dag)