Ingredienser

1 and, 1 1/2-2 kg
salt
pepper
1/2 sitron

Fyll:
4-5 epler

Saus og garnityr:
innmat fra anden
salt
pepper
1 boks aprikoser
3 ss maisennamel
saft av 1 sitron
2 ss ripsgelé

Tilberedning

Dypfryst and bør tines før steking: I kjøleskap 1 døgn, i romtemperatur 12 timer, i kaldt vann 4-5 timer.

Tørk anden ut- og innvendig med oppvridd klede, gni den inn med salt, pepper og sitronsaft.

Vask eplene, skrell dem ikke, skjær dem i båter. Fyll anden med båter.

Lukk anden med fjærkrenål eller sy den igjen.

Legg den med ryggen opp på rist med langpanne under. Stek den slik i ca 30 minutter midt i ovnen ved 175 C. Snu deretter anden med brystet opp og stek videre 1 – 1 1/2 time. Prøv om anden er stekt ved å stikke en nål inn i låret. Siver klar saft ut, er fuglen stekt.

Kok kraft på innmat og sil den.

Bland 2 1/2 dl kraft, 2 1/2 dl aprikossaft, sitronsaft og maisennamel, og kok til det tykner. Smak til med gelé, salt og pepper.

Server anden med kokte poteter, grønne erter og aprikosene som varmes lett, samt sausen.

(Besøkt 236 ganger, 1 besøk i dag)