Ingredienser

1 and, ca 2 kg
salt
pepper
sitron

Fyll:
2 store, hakkede løk
2 1/2 dl vann
salt
pepper
2 ss smør eller margarin
1 dl brødsmuler
1 egg
1 ts salvie

Tilberedning

Dypfryst and bør tines før steking.

Tørk anden ut- og innvendig med oppvridd klede, og gni den inn med salt, pepper og sitron.

Fyll den. Lukk med nål eller sy den igjen. Legg anden på rist med ryggen opp. Sett langpannen under, og stek slik i ca 30 minutter ved 175 C.

Snu anden med brystet opp. Stek videre. Prøv om anden er ferdig ved å stikke i låret. Siver klar saft ut, er den ferdig. Total steketid 1 1/2 – 2 timer.

Kok løken til fyllet mørt, ca 15 minutter. Sil og tilsett de øvrige ingrediensene. Kok kraft på innmat. Sil. Kok langpannen ut med kraft. Jevne eventuelt sjyen med maisennamel. Smak til med salt, pepper og appelsinsaft.

Server anden garnert med appelsin- og epleskiver, brunede poteter, sjy og salat eller grønne bønner.

(Besøkt 169 ganger, 1 besøk i dag)