Ingredienser

1 lite blomkålhode
evt 1-2 grønne chilier
2 ss vegetabilsk olje
1 ts spisskummenfrø
ingefær, fersk, 2 ½ cm skrelt og strimlet
½ ts gurkemeie
1 ts chili, malt
salt
1 dl vann

1 ts garam masala
1 ss hakkede korianderblader

Tilberedning

Del blomkålhodet i buketter. Skjær opp den grønne chilien, fjern stilken og frøene og hakk den.

Varm oljen i en kasserolle på middels varme. Brun spisskummenfrøene og ingefæren. Tilsett gurkemeie, malt chili, slat og eventuelt hakket chili.

Fres under omrøring i 20 sekunder. Tilsett blomkålbukettne i krydderblandingen. Rør inn vann og kok i knapt 10minutter, til blomkålbukettene er kokt, men fremdeles faste. Rør godt så det ikke svir seg. Rør inn garam masala og anrett på serveringsfat. Garner med kmed koriander og server.

(Besøkt 206 ganger, 1 besøk i dag)