Ingredienser

600 g klippfisk (vannet ut i 3 dager)
Olivenolje
4 ss sennep, grov
4 ss grønn oliven, finhakket
1 skive grovt brød, revet i små biter

4 skiver brød, grovt
16 små cherrytomater
4 ss basilikum, finhakket
2 sjalottløk, i ringer
Salt og pepper

50 g røkt bacon, finhakket
1 ss fennikelfrø, knust lett
1 dl olivenolje
4 ss sitronsaft

Tilberedning

Del klippfisk i fire like store stykker. Brunes på den ene siden i olje. Legg fisken over på brett. Smør på et tynt lag med sennep. Ha på oliven og topp med brød i biter. Stekes 4-5 min i ovn på 200 °C ved servering.

Del brødskiver i fire like store rektangler. Stek dem lysebrune på begge sider i olje. Legg over på brett. Del tomater i to. Bland med basilikum, sjalottløk, salt og pepper. Fordel tomater på brødet. Stek 4-5 min på 200 °C ved servering.

Fres bacon og fennikelfrø i olje. Avkjøl noe og tilsett sitronsaft. Bruk som saus.

(Besøkt 401 ganger, 1 besøk i dag)