Ingredienser

150 g ris
50 g svinekjøtt/hønsekjøtt
50 g rensa reker
olje
1 egg
salt og kvit pepar
evt. frisk koriander eller løk

Tilberedning

1. Kok risen og la den avkjøles på eit fat.
2. Skær kjøttet i små terningar. Pill rekene og del dei i mindre bitar.
3. Varm olje i ein steikepanne. Steik kjøttet i 3-4 min. under omrøring. Tilsett rekene og steik i 2 min. til. Ha i litt meir olje om nødvendig. Ta opp det ferdig steikte kjøttet og rekene.
4. Pisk egget med ein gaffel. Hell det i panna og steik ein tynn omelett. Del den opp i tynne strimlar.
5. Varm panna igjen og steik den avkjølte risen i 3 min. medan du rører heile tida. Tilsett kjøttet og rekene og rør om i nkre minuttar. Tilsett salt og pepar etter smak.
6. Bland i eggestrimlane og ha risen over på eit serveringsfat. Dryss evt. på finhakka frisk koriander eller løk.

(Besøkt 435 ganger, 1 besøk i dag)