Ingredienser

500 gram stekt seifilet
1 pk røsti-poteter (ca. 12 stk)
100 gram myk-brunstekt løk
3 dl seterrømme
1.5 dl melk
4-5 ss limesaft eller sitronsaft

Tilberedning

Seifileten og løken varmes, og røstipotetene stekes i en panne med litt fett i henhold til oppskriften på pakken. Rømmen has i en stekepanne sammen med melken og røres ut på middels varme til den har en jevn konsistens. Limesaften tilsettes og røres inn mens sausen får småkoke noen minutter litt i stekepannen, gjerne sammen med det som måtte bli igjen av fett og sei eller potetrester. Sausen skal ikke være for tynn, så la den gjerne dampe av seg litt væske før den tas av platen for servering. Plasser poteter, sei og løk på tallerken og hell deretter sausen over. Serveres straks.

Retten kan enkelt tilpasses en person ved å bruke halve pakker med røstipoteter, løk og rømme, og passer da godt til to middager med relativt få dager imellom. Sausen kan også lages med sei og poteter i pannen, men det blir da vanskelig å få blandet den godt. Jeg anbefaler derfor å lage sausen i en tom panne og deretter ha sei og potetene tilbake i sausen dersom disse ønskes ‘druknet’.

Jeg bruker vanligvis røstipoteter fra Frionor, Hoff Mykstekt løk, Tine Seterrømme og Lettmelk. Seien får jeg ferdigstekt.

(Besøkt 1 390 ganger, 1 besøk i dag)