Ingredienser

4 sjøkreps
Salt og pepper
Olje til steking

2 røde paprika
2 gule paprika

1 fennikel
1 lime
2 ss olivenolje
Salt

8 skiver spekeskinke
Olje til steking
Salvie, frisk

Tilberedning

Vri hodet av sjøkrepsen. Skrell halen. Kutt et snitt langs ryggen og fjern strengen. Strø over salt og pepper og stek krepsen med snittsiden ned i en varm panne med olje.

Kutt paprika i to. Fjern frø og innmat. Legg paprikaene med snittsiden ned i en ildfast form. Ha dem i ovn og stek på 250 °C til skinnet begynner å boble og bli brunt. Ta dem ut og dekk til formen med aluminiumsfolie. La dem stå i 20 min. Trekk av skinnet med en kniv.

Kutt fennikel i små biter. Ta vare på det grønne. Ha det i en kjele med olje og «kok» til fennikel er helt myk. Avkjøl og tilsett saft av lime og salt. Hakk opp det grønne fra fennikelen og ha i vinaigrette til slutt.

Stek spekeskinke til den er sprø i en panne med olje. Legg paprika og skinke lagvis i fire tårn med salvie immellom. Servér med sjøkreps og fennikelvinaigrette.

(Besøkt 137 ganger, 1 besøk i dag)