Ingredienser:
Bunn:
6 stk. egg
150 gr Sukrin
100 gr hvetemel, siktet
50 gr Hi-maize usynlig fiber (kan byttes med hvetemel)
1 ts bakepulver

Fyll:
1 dl blåbær + Sukrin, evt. blåbærsyltetøy
1 dl bringebær + Sukrin, evt. bringebærsyltetøy
4 dl kremfløte, evt. ferdig vaniljekrem
1 ss Sukrin

Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss Sukrin
6 dl friske eller løsfryste bringebær eller jordbær
3 dl friske eller fryste blåbær

Fremgangsmåte:
Ta fram en liten langpanne (ca 20×30 cm), og sett stekeovnen på 175 grader.
Visp egg og Sukrin til stiv eggedosis (ca 6-8 minutter). Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av langpannen, hell i røren og stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 30 minutter.

Del sukkerbrødet i 2 eller 3 deler før det blir helt kaldt, og legg et fuktig håndkle over. Sukkerbrødet vil antakelig få en sprøere overflate enn vanlig sukkerbrød, men har den samme gode smaken.

Før du fyller bløtkaken, bør bløtkakebunnen ”dynkes” med melk eller juice – ellers kan den lett bli tørr. Bruk 3-4 ss på hvert lag.
Fordel sukrede blåbær over det ene kakelaget. Visp kremen til fyllet med Sukrin. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene. Legg på neste lag sukkerbrød og fordel lettsukrede bringebær eller jordbær over dette. Dekk bærene med krem. Legg på toppen.
Visp resten av fløten, og dekk hele kaken med krem. Pynt med friske eller løst fryste bær like før servering. Du kan også pynte med f.eks. blå druer, ananas, kiwi, fersken eller kanskje hermetiske pærer.

Porsjoner: Antall porsjoner: 12

Kommentarer:
Bløtkake smaker like godt til 17. mai som til konfirmasjonen og fødselsdagen. Her har du oppskriften på en nydelig bløtkake uten sukker. Bløtkaken blir ekstra saftig og god om den lages dagen før.

(Besøkt 209 ganger, 1 besøk i dag)