Ingredienser

8-10 poteter, ca. 800 g
500 g strømmingsfilet
1 ts salt
1 dl tyttebærsyltetøy
1-2 dl griljermel
2 ss flytende margarin
2 dl matyoghurt
1 kryddermål malt hvit pepper
2-3 kryddermål salt
1 ss presset saft av sitron eller lime

Tilberedning

Skrell og kok potetene myke i lettsaltet vann. Krydre strømmingsfiletene med 1 ts salt og 1 kryddermål hvit pepper og legg dem sammen, to og to med skinnsiden ut. Snu strømmingsfiletene i griljermelet. Stek dem i flytende margarin, ca. 4 min. per side. Bland matyoghurten med tyttebærsyltetøy. Smak til med salt og gjerne presset saft av sitron eller lime.
Server den nystekte strømmingen med poteter og saus. Kokte gulrøtter og flatbrød passer bra til.

(Besøkt 68 ganger, 1 besøk i dag)