Ingredienser

1,5 kg strandkrabber
1 dl konjakk
1,5 l lys kalvekraft
2 l fløte
3 gulrøtter
2 bunter stangselleri
4 løk
3 purre
1/2 ts kajenne
4 ts paprikapulver
3 ss timian
2 hele hvitløk
1 laurbærblad
8 ss tomatpuré

Tilberedning

Knus strandkrabbene, gjerne med hammer. Sørg for å få med deg saften når den knuses.

Fres krabbene i litt olje, hell i konjakken og tenn på. Skrap godt langs bunnen mens skallene brennes av. Slå over kalvekraft til det dekker helt og kok opp. Plukk opp skallene etter at de har kokt et par minutter. Ha dem i en foodprocessor sammen med litt fuktighet og kjør til skallene er knust.

I mellomtiden finhakker du stangselleri, løk, hvitløk, purre og gulrot. Ha alt i gryten sammen med kraft, skall og krydder. Kok opp og la det trekke i 20 minutter. Sil kraften og la det koke til 1/3 gjenstår.

Tilsett 2 l fløte og kok til den tykner. Pass på at det ikke er for varmt og at fløten brenner seg. Smak til med salt og pepper og server med nybakt brød.

(Besøkt 322 ganger, 1 besøk i dag)