Ingredienser

Deig:
500 g hvetemel
30 g gjær
80 g sukker
knapt 2,5 dl håndvarm melk
1 kn.sp. salt
100 g margarin/smør

”Streussel”-deig:
125 g margarin
200 g hvetemel
150 g sukker
25 g hakket mandel ( kan utelates)
litt kanel

Kirsebær/moreller eller annen utsteinet/oppdelt frukt eller bær til å ha oppå deig 1.

Tilberedning

Lag en gjærdeig ( deig 1) og la den heve. Kjevl den deretter ut på en smurt bakeplate som det er drysset litt mel på. Eller på smurt bakepapir.

Til ”Streusel”-deigen:
Rør margarin og sukker hvitt, tilsett mel, evt mandler og kanel. Nå må du ha hendene oppi bollen og liksom forme kuler/stenger av deigen… (”småmarker” ville jeg sagt, men??)
Fordel disse småbitene av deig oppå gjærdeigen vekselvis med frukt/bær, eller legg et lag av frukt eller bær først og dryss deigbitene over…

Baketid ca 30 min ved 220 grader.
Skjæres opp i biter når den er litt avkjølt.

(Besøkt 158 ganger, 1 besøk i dag)