Ingredienser

# 3 egg
# 135 g sukker
# 120 g hvetemel
# 1.5 ts bakepulver

Tilberedning

Visp egg og sukker til eggedosis i ca 8-10 minutter. Er dette for mye å be, om bruk kjøkkenmaskin. Bland melet og bakepulver inn i eggedosisen. Dette steget er viktig: melet skal ikke røres inn som med andre kaker. Sukkerbrød må være luftig og fint – man skal derfor ikke røre inn melet da dette fjerner luftigheten i røra. På fagspråket heter denne delen «bretting». Melet skal «brettes» inn i eggedosisen. Dvs. at du må bruke en slikkepott og forsiktig «velte» eggedosisen over melet om og om igjen til alt har blitt blandet fint. Når røra er ferdig, ta fram en rund form (22-26 cm i diameter) og smør denne. Pass på å bare smøre bunnen – ikke kantene. Sukkerbrød skal være luftig og trenger derfor kantene til å holde seg fast i når den klatrer. Ved smørt form sklir kantene ned, og prosjektet er mislykket. Stek kaka i 30 minutter ved 175°. Pass på å ikke åpne ovnsdøren før kaka er ferdig da kaka mest sannsynligvis detter sammen når døren åpnes. Når kaka er ferdig, legg den på hodet på en rist på benken uten å ta av formen. Ta av formen når den har blitt kald. Til pynt trenger man egentlig ikke mer enn vanlig glasur av melis, så lenge denne er fin og tyktflytende.

(Besøkt 348 ganger, 1 besøk i dag)