Ingredienser

SURDEIG:
100 g rugmel
1 ts salt
2 dl sur melk
DEIG:
15 g gjær
5 dl vann
1 ss honning
1 ss salt
1/2 dl linfrø
700 g rugmel
300 g hvetemel

Tilberedning

Start med surdeigen. Rugmel og salt røres godt ut i den sure melken. Dekk deigen med folie og sett den på et lunt sted i 3 døgn.

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett surdeigen, honning, salt, linfrø og rugmel. Dekk deigen med bakeklede eller plast og sett den lunt til neste dag.

Elt deigen med så mye hvetemel at den slipper bollen. Bak ut to brød og legg dem i smurte 1 1/2 liters former. Etterhev i 6-8 timer. Prikk brødene med en gaffel og pensle med vann.

Stek brødene på nederste rille ved 200 C i 50-60 minutter. Avkjøl brødene og la dem hvile til neste dag før de spises av. Brødene er meget holdbare.

(Besøkt 162 ganger, 1 besøk i dag)