Ingredienser

1,5-2 kg oksekjøtt av ytrelår eller bog
2 ts tørr sennep
marinade
100 gr ferskt spekk
salt
pepper
2 ts smør

Tilberedning

Vineddik-marinade:

1 l brigg-øl
2 dl vineddik
1 rødløk skåret i skiver
1 ts hel allehånde
1/2 dl einebær
1 ss sukker

Gni kjøttet inn med tørr sennep. Bland alle ingrediensene til marinaden i en krukke og legg kjøttet i. Sett krukken kjølig og la kjøttet ligge i marinaden i 8-10 dager. Snu på det iblant og pass på at marinaden hele tiden dekker kjøttet.

Ta opp kjøttet, skyll det godt og tørk det med husholdningspapir. Skjær spekket i strimler og rull disse i en blanding av salt og pepper. Spekk sursteken og gni den inn med litt mer salt og pepper. Brun den på alle sider i godt brunet smør i en ganske varm jerngryte. Spe med litt silt marinade og vann, og la steken småkoke i 2-3 timer, eller til kjøttet kjennes mørt. Ta steken opp og hold den varm.

Brun 2 ss stekefett og 2 ss mel, og spe med 2-3 dl silt sjy og 1-2 dl fløte. Kok sausen 5-10minutter. Smak sausen til og tilsett litt mer marinade om så ønskes. Skjær opp steken og server den med poteter og grønnsaker.

(Besøkt 166 ganger, 1 besøk i dag)