Ingredienser

3/4 kg medisterdeig, malt svinekjøtt
1/2 dl griljermel
3 egg
Revet muskat
salt
pepper
ca. 3 dl melk
100 g smør /margarin til bruning

Tilberedning

Bland farse av ingrediensene i nevnte rekkefølge. La den hvile en halv times tid, mens du huler ut kålen med en skarp kniv. Skjær først av et lokk.
Trenger farsen litt mer melk? Trekk av de ytterste kålbladene og skjær bunnen til så hodet står støtt. Fyll farse i tomrommet og legg lokket på plass. Bind rundt med kraftig bomullstråd.

Brun smør/margarin ganske lett i en gryte (helst jerngryte). Brun kålen du har gravet ut ganske lett. Trekk den ut mot kanten av gryten og plasser det farsefylte hodet midt i. Pakk «småkålen» rundt og tilsett ca. 1/2 l buljong. Legg på lokk.

La alt småsteke i 180 gr varm ovn en drøy time. Øs av og til buljong over kålhodet. Hvis for mye væske fordamper, helles litt vann ved. Fjern tråd før servering og skjær kålhodet med farsen i båter. Poteter eller grovt bød kommer i tillegg.

(Besøkt 478 ganger, 1 besøk i dag)