Ingredienser

600 g Svinefilet
Solsikkeolje
Salt og pepper
3 ss Soyasaus
2 ss Oystersauce
1 Lime
1/2 Chilipepper
4 ss Koriander, frisk
1 Squash
1 Rødløk
1 Rød paprika
2 Vårløk

Tilberedning

Begynn med marinaden: Bland søt soya med oystersaus. Press i limesaft. Finhakk chili og tilsett sammen med 2 ss hakket koriander. Skjær kjøttet i strimler og legg det i marinaden. La det trekke minst 1 time.

Grønnsakene: Del grønnsakene i jevnstore biter. Fjern frøhuset i midten av squashen og skjær i kubber. Skrell løken og del i to. Skjær i tynne skiver. Del paprika i 2 og fjern innvendige frø og hinner. Slå stykkene flate og skjær i staver. Skjær vårløk i tynne skiver og vend i mot slutten av steketiden.

Varm en wok eller panne med høye kanter på plate til den blir glovarm. Hell i nøytral olje og stek ingrediensene i mindre porsjoner.

Stek i denne rekkefølgen: Kjøttet i flere omganger, alle grønnsakbitene unntatt vårløken samtidig. Legg i vårløk mot slutten. Dryss på salt og pepper. La alt steke mens du vender rundt, 3-4 minutter. Rør i litt marinade som saus. Vend godt og stek ferdig cirka 5 minutter. Dryss over 2 ss frisk koriander.
Servér straks fra pannen.

(Besøkt 129 ganger, 1 besøk i dag)